Нели Господинова

Нели Господинова

Email:nell69@abv.bgРодена по жътва, нейде из добруджанските степи, в гъс-тата лятна мараня на делника. В жилите й обаче тече не само добруджанска, но и тракийска кръв. Корените й я връщат не само в любимата Добруджа, но и в далечното Старозагорско поле. Цикълът „Легенди за Добруджа" е друг поглед към родното място, наситено с много жизненост, красота , мистика и печал. Добруджа е средище на много култури в исторически аспект. Връщането назад е сложен процес на приобщаване към хората със сродно мислене, бит и светоусещане..."

Нели Господинова е литературен псевдоним на Маринела Господинова, но също така е името, с което я наричат най-близките й приятели, роднини и почитатели. Родена на О5. 08.1969г. в гр. Добрич, Завършва СУ " Св. Климент Охридски". Магистър по училищна педагогика със специалност Немска филология. Завършва паралелно ФОП „Журналистика", а след това семестриално СДК „PR& Реклама" във ФЖ. Работи в сферата на образованието. Владее немски, руски, английски език.

През 2009 година е наградена с Първа награда на Третия Коледен конкурс на сайта за литература и изкуство "Откровения" в категория поезия.

През 2010 г. нейни творби са включени в Алманасите "Поезия'2010" и "Проза'2010" и „Алманах Любовна лирика" на издателство "Буквите". Издава първата си самостоятелна книга през 2010 - стихосбирката "Глътка живот", с подкрепата на Фондация „Буквите", под редакцията на Галена Воротинцева и Красимир Тенев.

Списва своя рубрика "Гледни точки" в сайта за Нова българска литература "Буквите".