Катерина Добрева

Катерина Добрева

Email:katti_dobreva@abv.bgРодена съм и съм израснала в "Малката Будапеща", съхранила историята на целия ми род, започвайки два века назад, стигайки до днес, досега, до мен. 

А аз... аз съм странна. Не съм самодива, макар и местните още да разказват за баба ми Малама, която била неземна красавица. Не съм магьосница, тъй като на единадесет не получих писмото си за „Hogwarts“. Не съм полубогиня, понеже нямам магически сили и чудовища не ме преследват. Не съм нито ловец на сенки, нито принцеса на не знам си какво или пък от рода Кахил. Не. Аз съм мечтател, а това е същото. Различна съм. Щастлива. Тъжна. Смея се. Плача. Надявам се. Разочаровам се. Усмихвам се. Винаги. Както винаги, знам какво искам. Инатлива съм. Емоционална съм. Паля се като кибритена клечка, макар и името ми – Катерина, да означава чистота и мир. Обичам и съм обичана. Давам и ми се дава. Вярвам и ми се вярва.

Едва на шестнадесет съм и не съм видяла почти нищо от този свят. Не знам почти нищо за него и за чувствата, които предизвиква и таи. Ами любовта? Къде е и каква е? Не знам това. Знам обаче, че тя е онова, от което се нуждаем, за което сме родени, за което се палим, горим, изгаряме, превръщаме се в пепел. Обичаме. Обичам. НЕ обичам. Сега те прегръщам, а в следващия момент ще те гледам студено. Такава съм. Непредвидима. Не съм перфектна и няма да съм, но съм и ще бъда щастлива.